Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Ангелов със злато, Владислав Методиев със сребро от европейското по борба в Грузия

Снимка: reuters

Иво Ангелов спечели титлата в категория 60 килограма от европейското първенство по клаическа борба в Тбилиси (Грузия).  Българинът извоюва златния медал, след като във финала се наложи с 2:0 части над Иван Куйлаков (Русия). Това е първа титла в кариерата на Ангелов от първенство на Стария континент ,след двете сребърни отличия  през  2011 и 2012 година. 29-годишният национал има и бронзов медал от световното през 2011 година.

В категория 96 килограма Владислав Методиев остана със сребро, след като отстъпи пред арменеца Алексанян, трети от олимпиадата Лондон и миналогодишен европейски шампион, с 0:2 части. Това е първо отличие за 22-годишния национал от голямо първенство.

При най-леките категория 55 килограма Александър Костадинов не успя да се пребори за бронза и остана пети. В малкия финал той отстъпи пред руснака Манкиев, трети от световното през 2011, с 0:2 части.

При 120 килограмовите Любомир Димитров не излезе в спор за бронза заради контузия на полуфиналите. Младият ни борец извади лакът.

Утре на тепиха излизат последните ни двама борци - Явор Янакиев (74 килограма) и Христо Маринов (84 килограма).

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени