Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Златанов: Емил Димитров е призоваван и по двата сигнала срещу него

Снимка: Дневник
Емил Димитров беше призован два пъти по сигнала за водните стопанства и два пъти не се яви. Дадохме му възможност след първото призоваване и втори път да дойде да си защити правата, п той не дойде Той беше редовно призован и по втория сигнал. Това каза председателят на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов в интервю за предаването "Нещо повече" във връзка с вчерашното решение на комисията спрямо депутата от ГЕРБ Емил Димитров, постановяващо, че Димитров е работил в конфликт на интереси за своя изгода.

Уверявам ви, че ако това решение мине във ВАС и ако приключи в съдебните фази ще има доста поучителен ефект, защото независимо, че към момента Димитров не упражнява пълномощия като депутат, народът трябва да види, че един депутат е действал необективно и пристрастно в определени ситуации, за да може съответно тези лица, които заемат такива постове да бъдат прозрачни и да декларират, каза Златанов.

Моят сигнал беше по Закона за изменение на горите. Ако все пак има вариант да се случват нещата, дори късно, политиците биха се замислили дали да упражняват властта си в собствен интерес. Досега нямахме такъв случай. Докато не действаше Комисията подобни неща имаше доста често и нямаше към кого да се обърнеш, каза авторът на сигнала Тома Белев от "Зелените".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна