Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" (Мюнхен) прегази "Барселона" с 4:0 в Шампионската лига

Снимка: БГНЕС

"Байерн" (Мюнхен) прегази с 4:0 "Барселона" в първи полуфинал от Шампионската лига. "Баварците" бяха безкомпромисни, като можеха да се поздравят дори и с по-голяма победа. Нито Лео Меси, който бе почти незабележим на терена, нито останалите иначе магични футболисти на "каталунците", не успяха да променят развоя на събитията и да отбележат поне един гол, който да запази шансовете им за реванша.

Първият гол за домакините вкара Томас Мюлер в 25-ата минута, вторият бе дело на Марио Гомес в 49-ата. Домакините имаха претенции за дузпа в 15-ата минута, когато топката срещна ръката на защитника на "Барселона" Жерар Пике в наказателното поле, но вторият гол на "Байерн" бе от засада. Третото попадение на "баварците" бе дело на Ариен Робен. Той вкара гол, като преди това съотборникът му Томас Мюлер фаулира грубо Жорди Алба, но съдията Касай не отсъди нарушението и остави атаката да продължи. Четвъртият гол отново бе дело на Мюлер в 82-ата минута. "Барса" имаше един-единствен точен удар в очертанията на вратата на "Байерн" за всичките 90 минути.

Това бе първа загуба на испанския от германски тим в последните 10 години. За "Барселона" тази загуба изравни най-голямото им поражение в евротурнирите – друго 0:4 от "Динамо" (Киев) през 1997-а година.

Реваншът е на 1-ви май в Барселона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!