Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Константинов: Не споделям идеята, че в МС е царял някакъв страховит терор

Снимка: БГНЕС

Това се знаеше, че е възможно в рамките на закона, с позволение на прокурор и т.н., доколкото нашата работа е важна за държавата, да бъдем до известна степен следени. Това заяви в предаването "12+3" бившият здравен министър Стефан Константинов.

Не споделям идеята, че в Министерски съвет е царял някакъв страховит терор, ужас, по групички сме се събирали, говорили сме си и сме разменяли едва ли не пароли. Нямаше такова нещо. Моята работа беше толкова важна и съм отишъл да работя за държавата, че не съм обръщал внимание на такива неща.

Нито някой ми е казал, че ме записват, слушат или следят, или аз да чуя нещо, което да ме притесни. Но дали съм си оставял телефона - да, оставял съм го, защото съвременните форми на комуникация са сравнително и доста сложни, но всяко сложно нещо може да бъде пречупено. След като полицията или прокуратурата има възможността технически да слуша един разговор, смятам, че е възможно и от доста по-широк кръг лица, включително с частни интереси, да го правят. Когато е било нещо лично или от изключителна важност, понякога съм си оставял телефона. Никога не са ме карали да го правя, когато съм отивал при премиера на разговори.

Константинов заяви, че е викал и техници от специализираните служби на МВР да преглеждат кабинета за нерегламентирани устройства: Даже сме се шегували, защото те казаха, че няма открити нерегламентирани устройства, а аз им казах – значи остават само регламентираните и те се усмихнаха. Това съм го правил 1-2 пъти. Мисля, че е съвсем нормално за сигурността на държавата, а не за мен.

Константинов е категоричен, че този скандал е пряко свързан с предизборната кампания. Според него това е много тежък удар срещу Бойко Борисов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!