Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски финал в Шампионката лига: „Байерн” (Мюнхен) срещу „Борусия” (Дортмунд)

Снимка: Sportal

„Байерн” (Мюнхен) ще играе финал в Шампионска лига за втора поредна година. В отсъствието на Лионел Меси, баварците за втори път унижиха „Барселона” в полуфинала, като този път спечелиха с категоричното 3:0 на „Ноу Камп”. И трите гола в мача паднаха след почивката. Ариен Робен откри в 48-ата минута, в 72-ата Жерард Пике си вкара автогол, а в края Томас Мюлер довърши каталунците.

Така с общ резултат 7:0  футболната машина на Юп Хайнкес се класира за финала на в най-престижния клубен турнир за трети път в последните 4 години. В предишните два случая Байерн загуби от Интер и Челси, а сега ще срещне в спор за трофея Борусия (Дортмунд).

Освен впечатляващия резултат, другата отлична новина за Байерн е, че нито един от застрашените да пропуснат финала футболисти не получи картон. За да не рискува излишно, Хайнкес смени Филип Лаам, Бастиан Швайнщайгер и Хавиер Мартинес в последните минути и по този начин баварците ще са в пълен състав за големия финал.

Двата отбора ще излязат един срещу друг на "Уембли" на 25 март в първия в историята германски финал.

Защитникът на "Барселона" Жерард Пике беше тъжен от отпадането на тима от Шампионската лига, но намери сили да поздрави Байерн за втората категорична победа срещу каталунците.

Може би сте прави като казвате, че това е най-лошата ни нощ в Барселона. Истината е, че не е приятно да преживееш подобна ситуация като тази. През първото полувреме наистина се старахме много, но след като Байерн вкара първия гол, изпаднахме в дупка, призна. Длъжен съм да поздравя Байерн, които бяха по-добрият отбор. От тук нататък трябва  да спечелим титлата в Ла Лига и да мислим за следващия сезон. Факт е, че Лео Меси е най-добрият играч в света и това, че не игра, беше важен фактор, но не мисля, че ако беше играл тази вечер, нещата щяха да се променят толкова много, добави защитникът.

Ариен Робен изигра поредния си силен мач за Байерн този сезон и е на път да остави зад гърба си кошмара от миналата година, когато провали усилията на тима във всички турнири.

Мисля, че се представихме страхотно. Да играем така срещу отбор, който доминира в Европа през последните пет години и има толкова много качества, е невероятно. Бяхме много организирани и си свършихме работата както в нападение, така и в защита. Ако искаш да постигнеш нещо, да имаш резултати и да печелиш състезания от най-високо ниво, трябва да се защитаваш като отбор. Финалът ще бъде велик. Борусия (Дортмунд) доказа през последните 2-3 години, че е много добър отбор. Всичко ще се реши от много малки детайли, смята Робен.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна