Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Розберг спечели квалификацията за място за Голямата награда на Монако

Снимка: inews.bg

Нико Розберг бе най-бърз от първата тренировка до финала на днешната квалификация за място преди утрешния старт за Гран при на Монако, кръг от световния шампионат във Формула 1.

Така пилотът на „Мерцедес AMG” спечели трети пореден полпозишън и четвърти за тима в шестия кръг от началото на сезон 2013. Първа стартова редица беше допълнена от неговия съотборник Люис Хамилтън. Британецът отново бе по-бавният пилот на „Мерцедес”, като изостана с 0.091 секунди от Розберг.

Тандемът на „Ред Бул” пък зае втора стартова редица, като Себастиан Фетел излезе пред съотборника си Марк Уебър в последната си бърза обиколка.

Пети се нареди Кими Райконен, а шести - победителят от предишното Гран при на Испания - Фернандо Алонсо.

Двата автомобила на „Макларън” също попаднаха в топ 10. Серхио Перес постигна седмото време, а Дженсън Бътън остана девети. Между тях застана Айдриан Сутил от „Форс Индия”, който ще започне състезанието си от осма стартова позиция. Последният от най-бързите десет пък бе Жан-Ерик Верн от „Торо Росо”.

След края на квалификациат Нико Розберг омаловажи доминацията, която наложи от началото на уикенда за Гран при на Монако, като заяви, че победа в утрешната надпревара би била голяма изненада за него.

Можеше много по-лесно да спечелим квалификацията днес. Условията на пистата обаче бяха напълно непредсказуеми. Болидът буквално се пързаляше по цялата писта. В момента, когато отново заваля, дори и леко, времената станаха трудни за подобряване. Много съм щастлив, че спечелих квалификацията и ще стартирам от първо място. В Барселона бях в същата ситуация, но на финала изоставах на 70 секунди от победителя. Тук условията и характерът на състезанието са напълно различни, но победа би била голяма изненада за мен. Кой знае, винаги можем да поднесем изненада утре, завърши германецът.

 

 

 

 

 

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна