Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев е лидер след втория ден на рали „България”

Снимка: http://www.rallybulgaria.com/

Димитър Илиев и навигаторът му Янаки Янакиев (Vivacom Rally Team) с Skoda Fabia S2000 са лидери след втория ден от „Рали България”, кръг от националния шампионат и от първенството за Европейската купа. Седемкратният шампион на страната има аванс от 4.6 секунди пред Александър Салюк с навигатор Йевхен Червоненко (Astana) също с Skoda Fabia S2000. Трети се движи екипажът на Globul Rally Team – Крум Дончев/Петър Йорданов с Peugeot 207 S2000, който до момента изостава с 46.7 секунди.

След първите три етапа от втория ден авансът на Илиев пред Салюк бе 22.3 секунди. В последните две отсечки обаче състезаващият се за Казахстан украински пилот успя да намали голяма част от пасива си. В SS5 – „Мухово 2”, Салюк бе най-бърз, като остави на 2 секунди зад себе си Дончев и на 9 секунди Илиев.В SS6 – „Юндола 2”, екипажът на Astana отново даде най-добро време, като изпревари с 8.7 секунди Илиев и с 9.4 секунди Дончев. Салюк продължи да атакува, но в SS7 – „Белмекен 2”, бе изпреварен от Игнат Исаев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Това бяха единствените двама пилоти, които завършиха отсечката в състезателно темпо, тъй като над трасето се изсипа градушка и съдиите решиха да прекратят етапа.

Така всички участници в него получиха времето на победителя Игнат Исаев. Самият той се движи на четвърто място във временно класиране, като изостава с 1:33.2 минути от Илиев. Пети, на 6:15.9 минути, Лука Бети (Италия) с Ford Fiesta S2000, който по-рано през деня спука гума и това го лиши от възможността да се бори за първото място. В челната шестица място намери и Антон Титов със Citroen DS3, чието изоставане от водача е 7:33.7 минути.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна