Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Димитров: Цветанов и Фидосова измислиха Комисията за конфликт на интереси за разправа с опонентите

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдига обвинение на председателя на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Златанов е обвинен за длъжностно престъпление, като му е наложена гаранция от 5000 лв. На поредната "риалити" пресконференция  Сарафов и зам.-градският прокурор Роман Василев показаха снимки от намерен в кабинета на Златанов бележник, пълен с "директиви" как да се движат преписките за установяване на конфликт на интереси.

Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, който е едно от споменатите в тефтерчето имена, заяви по "Хоризонт", че е казал преди повече от година, че тази комисия е била измислена и изкадрувана от Искра Фидосова и Цветан Цветанов за разправа с политически и икономически неудобните.

Тогава казах, че съм убеден в това нещо, а това тефтерче показва, че съм бил прав. Ако си спомняте преди номинациите з анов парламент аз заявих, че няма д асе кандидатирам и напускам ГЕРБ заради тези две лица. Това явно е катализирало процеса, за да има "удряне". Моето име не е най-интересното. След като там е цитирано и името на президента е важно да не заглъхне това тефтерче, каза още Димитров.

Чуйте разговора в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!