Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън спечели Гран При на Унгария

Снимка: Sportal

Люис Хамилтън спечели първа победа, след като премина в тима на „Мерцедес”, триумфирайки на Гран при на Унгария, кръг от световния шампионат във Формула 1. Това е негов четвърти подиум в Будапеща.

На второ място остана Кими Райконен с „Лотус”, а почетната тройка допълни Себастиан Фетел с „Ред Бул”. Марк Уебър, Фернандо Алонсо, Ромен Грожан, Дженсън Бътън, Фелипе Маса, Серхио Перес и Пасто Малдонадо финишираха в първата десетка.

Люис Хамилтън заяви, че победата в състезанието за Гран при на Унгария е била най-важната в кариерата му.

Не участвахме в теста и изоставахме, когато дойдохме. Не очаквахме да сме на полпозишъна и се изненадахме. Това беше една от най-важните Гран при победи в кариерата ми. Да отидеш в нов отбор и да спечелиш, е страхотно. Победата ми с Мерцедес беше истинска привилегия, момчетата свършиха страхотна работа. Чувството е невероятно. Снощи разучавахме и се надявахме гумите да сработят с болида ни. Нямахме идея, че ще мине толкова добре, в последните 20 минути контролирах гумите и си карах. Жадувах за днешната победа и това си личеше. Дадох всичко от себе си. Трябваше да изпреваря онези хора, а в такива моменти обикновено оставам заклещен. Днес успях. Всяка маневра ми се получи. Трябва да работим усилено, защото никога не знаеш как гумите ще се държат в следващите състезания. Но щом се справихме тук, би трябвало да можем и другаде.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна