Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтански деца на турнир в Северна Франция за четвърта поредна година

Децата на Монтана се завърнаха от турнир в Северна Франция. В надпреварата за две възрастви групи - родени 1999/2000 година и 2001/2002 година взеха участие 64 отбора от Европа. Турнирът в Пемпол се проведе за 11-ти път, а Монтана участва на състезание във Франция за четвърта поредна година.

11-годишните монтанци, водени от треньора Пламен Аспарухов, заеха осмо място от 32 отбора. При 13 годишните момчетата на Росен Ников са 14-ти, също от 32 отбора. През двата дни двете формации изграха по 10 мача с продължителност от 12 минути.

"Доволен съм от играта и на двата отбора. Продължителното пътуване от 2500 километра в едната посока не ни попречи да се представим добре", коментира директорът на ДЮШ на Монтана Емил Цанински. Групата от 36 футболисти замина за Франция благодарение и на финансовата помощ на клуба, община Монтана и кметът Златко Живков.

"Не мога да кажа, че играта ни отстъпва на другите съперници, но определено в другите отбори започват да се занимават с деца още от 1 клас. И в Монтана вече имаме 6-7 годишни малчугани, които са жадни да тренират футбол", каза още Цанински.

По публикацията работи: Любо Андреев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!