Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив отбелязаха Деня на влюбените

Снимка: Росен Ракаджиев

С традиционната си кампания „Опиянени от любов”  Българският младежки червен кръст  в Пловдив отбеляза  Деня на влюбените. Тази година тя преминава под мотото „Животът е любов, осмели се да живееш”, а целтта й е да се популяризира безрисковото сексуално поведение и толерантното отношение на хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

Доброволците от Българския младежки Червен кръст и ученици оформиха пунктове на входовете на някои училища, за да предоставят  информационни материали, придружени със снимки, на фона на рамка във формата на сърце.

С инициативата си „Отворено писмо за любим човек, за всичко недоизказано с думи” Деня на влюбените отбелязаха и  Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център - Пловдив. Учениците пускат анонимни писма до някой свой близък човек, като изказват съкровени мисли, които не са имали смелост да споделят досега. Най-добрите сред всички писма ще бъдат публикувани в сайта на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно -информационния център-Пловдив.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!