Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата "Мадара Юръп" е регистрирана в Търговския регистър на 24-ти март

Фирмата "Мадара Юръп" е регистрирана в Търговския регистър вчера - 24-ти март, за да бъдат спазени изискванията на Закона за икономическите и финансови взаимоотношения с офшорни дружества и с техните действителни собственици. Това съобщават за медиите от фирмата, която иска да строи курорт до Бяла в Карадере. От дружеството уверяват, че то има  ясни и публични финанси и няма да иска от държавата да изгражда инфраструктура в района. 

"Мадара Юръп" е публично акционерно дружество. 99 процента е собственост на "Рейнбоу Малта Холдингс", се казва в съобщението. От регистрацията в българския Търговски регистър става ясно, че собственик на "Рейнбоу Малта Холдингс" е "Рейнбоу Груп", регистрирано на британските Виржински острови, а действителните собственици са физически лица от фамилията Шорт, пише в съобщението. Фамилията е развивала голям семеен бизнес със стомана. През 2003-та г. продава бизнеса си и инвестира средствата в проекти, сред които е и проектът за ваканционен екокомплекс на българското Черноморие "Блексий гардънс".

"Мадара Юръп" се представлява в България от Скот Пъркинс и Людмил Гачев. До края на тази седмица предстои общо събрание на акционерите на "Рейнбоу Малта Холдингс", на което се очаква "Мадара Бългериън Пропъртис Фънд" да придобие 50 на сто участие в "Рейнбоу Малта Холдингс" и по този начин да влезе в проекта. Фондът разполага с достатъчен капитал, набран специално за "Блексий гардънс" на Лондонската фондова борса.

От "Мадара Юръп" уверяват, че компанията разполага както с необходимия привлечен капитал, така и с банкови гаранции за изпълнението на проекта, които са представени според изискванията в българската Агенция за инвестиции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна