Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев получи разрешение от БФС да води „Ботев“ (Пловдив)

Любослав Пенев получи разрешение от БФС да води „Ботев“ (Пловдив)
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев получи разрешение от Изпълнителния комитет на БФС да води и „Ботев“ (Пловдив), потвърдиха от пресслужбата на Футболния съюз.

Треньорът се срещна с президента Борислав Михайлов, за да го информира за предложението да поеме пловдивчани на мястото на подалия оставка Станимир Стоилов. На срещата Пенев е бил категоричен, че няма намерение да напуска националния отбор и единственият вариант да приеме предложението, е да получи разрешение от Изпълкома да съвместява двете длъжности.

След обсъждането с членовете на Изпълнителния комитет по телефона Михайлов получи съгласието им Пенев да ръководи „Ботев“ и националния отбор и даде зелена светлина на треньора да започне да води тренировките на пловдивчани.

Работата ми в Ботев няма да попречи по никакъв начин на националния отбор. Прецених предложението в детайли, преди да приема това предизвикателство да бъда част от един от най-перспективните футболни проекти в България. Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност. Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив - ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел, заяви Пенев пред сайта на БФС .


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна