Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детската вокално-театрална формация "Таласъмче" гостува с благотворителен концерт в БНР

| обновено на 24.07.14 в 19:39
Снимка: личен архив

Детската вокално-театрална формация „Таласъмче“ гостува с благотворителен концерт в Първо студио на Българското национално радио на 24-ти юли от 18 часа, предаван пряко по Интернет радио „Бинар”. Концертът е посветен на 80-годишнината на БНР и подкрепя благотворителната кауза на обществената медия за пострадалите от наводненията две детски градини в Добрич.

Вокално-театралната формация вече с 22-годишна история „Таласъмче“ има "много лица”. Децата в нея учат пеене, актьорско майсторство и модерен балет. Репертоарът и ангажиментите им обхващат освен албуми с любими детски песнички, така и изпълнение на църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и участие в 13 мюзикъла.

В концерта ще представим песни от Средновековието, предкласиката, Моцарт, Цезар Франк… Кулминацията ще бъдат произведения на български класици като Марин Големинов, Филип Кутев, Петър Льондев. Ще завършим със съвременна хорова музика. С тази програма ще участваме в Международния хоров фестивал за детски и младежки хорове в Австрия „Световен мир”. Не само ще посетим „града на музиката” Виена, но и ще пеем в някои от залите с най-хубавата акустика там – в катедралата „Св. Стефан”, в двореца „Шьонбрун”, в Златната зала на Виенските симфоници и в новата зала на Хора на Виенските момчета, каза художественият ръководител на Детската вокално-театрална формация „Таласъмче“ Димитър Костанцалиев.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева с Димитър Костанцалиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени