Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Тренчев разкритикува остро предложения бюджет за 2015-а година

Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев подложи на унищожителна критика предложения от държавата бюджет за 2015-година. В рамките на Националния тристранен съвет той отхвърли заложените параметри и подобно на бизнеса критикува за липсата на реформи.

С анализ за сектор "Енергетика" започна Константин Тренчев и предупреди, че нещо трябва да се направи, за да не бъде повлечен бизнесът надолу.

Аз чух с двете си уши, че плащанията в енергетиката ще са на 40%, оправяйте се. 

Синдикалистът продължи с готвеното съкращение на администрацията.

Хич не ми стана хубаво с новите 10%.

Той предупреди, че хората могат да съдят държавата, ако на бедните работещи не се възстанови данъка за дохода до 340 лева месечно.

Правиха гимнастики, отписваха се от по-висока заплата. Ще ви вземем данъка, после ще ви го върнем. И какво правим сега, обещано ти е със закон, сега викат "не става".

Тренчев констатира още, че от данъци на хората се планира държавата да събере два пъти повече, отколкото от данъци от бизнеса и попита:

Има ли икономика в тази държава, другари работодатели? 

А за заемите, които ще се теглят допълнително, изказа опасения:

Знам, че сте я закършили здраво. Това, което ме плаши, е, че нямаме ефективни механизми на контрол как ще се изхарчат парите.

Накрая направи прогноза:

Моето заключение е, че ако тази зима се разминем с катастрофата, ще е много добре. Защото вероятността, на която аз я изчислявам, е около 90%. Моля се на Господ да не съм прав.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна