Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Манолов беше избран за президент на КТ "Подкрепа"

| обновено на 09.02.15 в 18:53
Снимка: БГНЕС

476 делегати от деветия конгрес на КТ "Подкрепа" гласуваха президент на синдиката да бъде Димитър Манолов, а вицепрезидент - Йоанис Партениотис. Общо гласувалите бяха 733. Невалидни бюлетини, включително и празни, са подали 257 делегати.

Благодаря ви за воденичния камък, който ми сложихте на шията, заяви след избора новият президент на "Подкрепа" и обеща да работи за единението на синдиката.

Единодушно делегатите избраха доктор Константин Тренчев за почетен президент на КТ "Подкрепа". По-рано днес Тренчев отказа окончателно да се кандидатира за президент на КТ "Подкрепа". Пред делегатите Тренчев пое ангажимент да продължи да помага на организацията:

Не ме принуждавайте. Имам право на това. Аз няма как да ви напусна. Ще помагам колкото може. Ако искате просто да има един бивш президент, който да е жив и здрав, за който да мислите, той да мисли за вас, с който да се срещате, много моля, не ми отнемайте това право, което ми е дал Всевишният – правото на свободна воля.

След повторна процедура по номинация за президент и вицепрезидент на КТ "Подкрепа" постъпи едно единствено заявление. То е на двойката Димитър Манолов за президент и от Йоанис Партениотис - председател на строителната федерация на синдиката за вицепрезидент:

Преди малко минах 20-те най трудни крачки в живота си - от там дотук, седейки до д-р Тренчев, идвайки дотук. Тук няма Манолов, няма Пертениотис, няма егото на тоя, няма егото на оня. Тука има една огромна идея, която е по-голяма от всички нас. Ако вие изберете нас с Йоанис за президент и вицепрезидент, първото нещо, което ще направим, е да върнем процедурата на конгреса малко назад. С тази промяна в устава да намерим достоен текст, с който да уважим създателя и президента на организацията д-р Тренчев, защото доктор Тренчев, дами и господа, е първият президент на "Подкрепа", но няма да е последният.

Част от делегатите на конгреса обявиха, че кандидатурата на Партениотис не е най-подходящата с аргумента, че той е член на борда на директорите на ВиК-Бургас и заподозряха, че ще е на страната на бизнеса, а не на Синдиката. Други делегати застанаха на противоположно становище а именно, че хора на ръководни позиции ще защитават и ще лобират за  Синдиката. В момента делегатите гласуват номинацията за президент и вицепрезидент.  Страстите в залата успокои д-р Тренчев:

Тези хора не са безконтролни. Те имат вътрешния контрол, споделяйки тази кауза, и второ, защото има орган, който винаги може да се събере и да каже, че тази постъпка не я одобряват. Защо се страхувате? Ако любов нямате помежду си, нищо нямате. Аз ви моля, от тази зала трябва да си тръгнем единни.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна