Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 20% по-ниски цени на нощувките в морските хотели от края на седмицата

Снимка: БГНЕС

От края на август започват специални намаления за българските туристи. В края на септември излизат специалните предложения за хората от третата възраст. От бранша препоръчват да се следят офертите на българските хотели.

И сега, в момента, където хотелите имат, както ние я наричаме дупка, между някакви пристигания по-сериозни на чартърните туристи, да речем 4-5 дни, до една седмица имаме по-слаби записвания, в тези дни пускаме специални оферти, които най-бързо стигат до българските туристи, казва Елена Иванова – заместник-председател на Българската ресторантьорска и хотелиерска организация.

Тя обясни, че от 21-ви август цените в хотелите започват да падат - с до 15-20 %. След 5-и септември се очаква цените да са още по-ниски.

Според Елена Иванова въпреки песимистичните прогнози в началото на лятото, юли е бил много силен месец за българските хотелиери. Добри са очакванията и за август:

Определено има спад на руския и украинския пазар. Знаехме си го предварително. За съжаление спад и на западните пазари. Немският пазар също показа спад, дори английският. Ръст на полския пазар, което до известна степен компенсира спада на руския пазар. В сериозна степен имаме завишение на румънския пазар.

Туристите в Царево споделят различни мнения за лятото по Южното Черноморие. Хотелиерите казват, че сезонът не е много слаб, преобладават българите, не толкова чужденците. Доволни са, че и тази година общината се е погрижила за забавленията в града.

Елена Иванова смята, че рекламата в чужбина трябва да се насочи към големите туроператори, които предлагат България като туристическа дестинация. Тя е на мнение, че ако това се случи, ще има много добър ефект.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна