Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захари Карабашлиев: Опустошаващо е да живееш с неистина

Снимка: БГНЕС

Справянето с неистината за мен е големият проблем. Как живееш с неистина. Истината е, че да живееш с неистина е много по-трудно и по-опустошаващо и душата, и мисленето, и съня на хората. Това сподели в интервю за „Хоризонт“ писателят Захари Карабашлиев:

От премълчаване на истината и замитане на истината под черджето стигаме дотук 25 години след славното социалистическо минало да продължаваме да се борим с неговите отрочета. Това са нашите страсти в момента. Проблемът е, че след старото не виждаме ново. Старото не дава възможност да поникне нещо отдолу.

Живеем на място, което ражда много таланти, много способни хора, много млади хора, които освен амбиция и желание имат и талант, изтъкна творецът. По думите му, сред най-важните неща е и това след себе си да оставяш следи:

Има една важна линия, която всеки от нас трябва да очертае и да реши от коя страна застава, дотук по този начин, оттук по този начин. Светът не е нито черен, нито бял, има голяма зона в сивото, но да вземеш позиция е нещо много важно в този свят и във времето, в което живеем.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна