Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документален запис от юбилейния концерт „25 години „Радиодеца”

БНР Новини
Снимка: Булфото



В предаването „Вашият избор” ще се излъчи документален запис от юбилейния концерт на вокална група „Радиодеца”, състоял се на 15 май в Първо студио на БНР.
Слушателите ще чуят историята на групата, разказана в песни. Сред авторите са композитори от три поколения: Бенцион Елиезер, Александър Текелиев, Петър Ступел, Емил Димитров, Вили Казасян, Вячеслав Кушев, Любомир Денев, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян, Руслан Карагьозов, Александър Христов, Владимир Цанев.  
Изпълненията на децата са под съпровода на Камерния оркестър на AGBU - София с диригент Бедрос Папазян и „Венцислав Благоев радио джазтет” .
Песните, които децата изпълняват, са с нови аранжименти, създадени специално за двата оркестрови състава на сцената. За постигане на звуковата пъстрота дадоха своя принос аранжорите Любомир Денев, Валери Костов, Васил Делиев, Венцислав Благоев, Павлин Павлов и други. Финален акцент е песента „Арлекино”, която прозвуча за първи път пред публика в новия аранжимент на Валери Костов.
В програмата са включени и две песни от италианския фестивал „Златната монета” и от филма на компания „Дисни” „Книга за джунглата 2”.
„Радиодеца” ще очароват слушателите със своята лъчезарност и непринуденост. Специален гост на концерта бе певицата Лили Илиева, а водещ - актрисата Гергана Змийчарова.

Концертът бе под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на град София.

събота, 28 май от 18.30 часа
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени