Професионалният риск и неговата цена

Кевин Сайтс има десетгодишен опит в отразяването на войни и бедствия за ABC, NBC, CNN, и Yahoo!News

Моралните противоречия на войната и границата между професионалната отговорност и човешкия дълг. Споделени мисли на военния репортер Кевин Сайтс, получил през 2006 година наградата за журналистика „Даниел Пърл“ за смелост и почтеност в журналистиката.

• Годишната награда на Съюза на преводачите в България (СПБ) в областта „Хуманитаристика“ получи Благовеста Лингорска за превода й на книгата „Автопортрет на репортера“ на Ришард Капушчински. Разговор за моралните отговорности на журналистите с преводачката и редактора на книгата проф. Минка Златева.Още от категорията
Защо жителите на община Гърмен продължават да недоволстват срещу ромското гето

За конфликтите, които отнемат от човечността на обществото

Защо жителите на община Гърмен продължават да недоволстват срещу ромското гето в село Марчево – за това говорим с Димитър Димитров, ръководител на програма "Рома" в Институт "Отворено общество" в деня на протеста, който ни връща назад към конфликта през 2015 г. „Комуникацията между ромите и останалото население от с. Гърмен се нуждае от..

публикувано на 23.05.18 в 15:20

Мъж е в ареста, след като счупил вратите на шоковата зала в Добричката болница

Мъж е буйствал и заплашвал лекарите в спешното отделение на болницата в Добрич. Адвокатът на лечебното заведение е завел иск за имуществени вреди и за наказателна отговорност за нападение над лекарски екип. Около 21.00 часа във вторник мъж, придружаващ съпругата си в спешното отделение в Добрич, е настоявал тя да бъде прегледана веднага, блъскал е по..

публикувано на 23.05.18 в 15:16

Международни шофьори, наети от фирми във Великотърновско, са освободени от работа, без да си получат заплатите

Международни шофьори, наети от транспортни фирми в област Велико Търново, масово се оплакват в Инспекцията по труда, че са освободени от работа, без да си получат дължимите заплати и обезщетения. 22 400 лева са неизплатените заплати във Великотърновска област. Нарушенията са основно в транспортния бранш, посочи Невена Стефанова, директор на Инспекцията..

публикувано на 23.05.18 в 15:12

Вариант 1 беше изтеглен за втората задължителна матура на дванайсетокласниците

Вариант 1 от два възможни беше изтеглен за матурата за дванайсетокласниците, която е втората задължителна по предмет, избран от тях.  Днес и седмокласниците се явяват на изпит – на национално външно оценяване по математика. За тях беше изтеглен Вариант 2 от два възможни.  За втория задължителен изпит зрелостниците са избирали между..

обновено на 23.05.18 в 14:53
Движението на превозни средства със стари дизели двигатели ще бъде забранено по две натоварени пътни артерии на Хамбург.

Хамбург първи в Германия въвежда забрани за дизели

Властите в Хамбург обявиха днес, че ще забранят движението на някои автомобили с дизелови двигатели от две важни пътни артерии, с което пристанищният град става първият в Германия предприел подобна стъпка, предаде АФП. „Ограниченията за движение на стари дизелови превозни средства може сега да влезе в сила, както е планирано“, благодарение на..

публикувано на 23.05.18 в 14:45

13 души са пострадали при катастрофа между ТИР и автобус на АМ "Тракия"

13 души са пострадали при сблъсъка между ТИР и автобус на столичния градски транспорт на километър 3 на магистрала "Тракия" в посока София. Двама от пострадалите - мъж на 60 години и жена на 54 години, са с черепно-мозъчни травми и с опасност за живота, съобщиха от столичната болница "Света Анна". Там са настанени седем от ранените...

обновено на 23.05.18 в 14:29
Десислава Иванчева

Спецсъдът решава дали кметицата на столичния район "Младост" да бъде отстранена от поста си

За днес е насрочено заседанието на Специализирания наказателен съд по искането на прокуратурата кметицата на столичния район "Младост" да бъде отстранена от поста си. Оказа се, че Десислава Иванчева е продължила на ръководи общината, въпреки че повече от месец е "под стража" по обвинение в получаване на подкуп. От прокуратурата съобщиха, че тя е..

публикувано на 23.05.18 в 14:16