Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният ден в столичния район "Младост" протича спокойно

| обновено на 13.11.16 в 19:12
Снимка: БГНЕС
Над 45 на сто е избирателната активност в столичния район "Младост" към 17 часа, където освен президент се избира и кмет на района. 
Това съобщи за "Хоризонт“ председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. Това е с 2 на сто повече, отколкото на първия тур преди седмица. 

Витанова съобщи, че изборите в "Младост" протичат нормално. До момента в Общинската избирателна комисия има получен един писмен сигнал за нарушения и няколко обаждания по телефона. Без напрежение протича гласуването в 81-во средно училище "Виктор Юго" в "Младост 3", показа проверка на "Хоризнонт".
Изборите в "Младост" протичат спокойно и според председатели на секционни избирателни комисии: 
Гласуването в днешния ден върви доста спокойно, доста по-спокойно от предходната седмица. Няма напрежение, няма струпвания", каза Пенка Лачова, председател на 75-та секционна избирателна комисия в "Младост".

По-рано писмен сигнал постъпил в Общинската избирателна комисия в столичния район "Младост" срещу депутата Георги Кадиев. Подателят на жалбата посочва, че Кадиев се опитвал да контролира изборния процес в секциите там.

Близо 89 000 жители на столичния район "Младост" избират кмет на втори тур. Миналата неделя избирателната активност е била 58 процента. Със закъснение започна изборният ден в една от секциите в "Младост" 3, в друга не бе подпечатана бюлетина след гласуване, показа проверка на "Хоризонт". 11 процента е към този час избирателната активност в района.

Любка Анастасова е председател на 93-та секция в столичното 131-во училище:

Става бързо, защото сега бюлетините са по-малко.

Спокойно и без напрежение гласуват жителите на "Младост"-1А в столичното 145-о училище. До този момент няма постъпили жалби в Общинската избирателна комисия, информира председателят Полина Витанова:

Могат да се подадат сигнали по телефона на комисията. Писмени сигнали и жалби могат да се изпратят на имейла. Телефонът е 02/9377460.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени