Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петрич домакин на републикански първенства по бокс и борба

Валентин Йорданов
Снимка: БГНЕС

През 2017 година град Петрич ще бъде домакин на два кръга от републиканските първенства по борба и по бокс, съобщиха от общината.

Квотата за кръг от републиканското първенство по борба свободен стил Петрич извоюва след тазгодишното издание на международния турнир "Серафим Бързаков". Тогава кметът на общината Димитър Бръчков проведе разговори по темата с председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, който беше официален гост на турнира.

Сега решението на федерацията е през месец май 2017 година в Петрич да се проведе кръг от републиканското първенство по свободна борба за деца, момчета и кадети. Той ще бъде в дните 16,17 и 18 май на три тепиха в зала "Арена Петрич". Очаква се рекорден брой състезатели, треньори и секретариат /над 350 души/ да пристигнат в града за участие в кръга от първенството.

Освен на състезание по борба свободен стил Петрич ще бъде домакин и на кръг от републиканското първенство по бокс през 2017 година. Квотата е съгласувана с Българската федерация по бокс, чийто председател Красимир Инински гостува в общината на първия демонстративен турнир по бокс, организиран със съдействието на Боксов клуб "Беласица" - Петрич.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна