Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийната психология помага на всеки, освен при 1% кармични болести

Снимка: pixabay.com
Тази седмица в "Контрасти" ви запознахме с приложението и ползите от енергийната психология, както за здравите, така и за психично болните хора. Разбрахме повече за изграждането на чувството за отговорност, за свободата като отговорност, за потребностите на младото поколение, но и за трудностите, които срещат младите при своята реализация.


В основата на енергийната психология стои понятието ТЕС или Техники за емоционална свобода. В този аспект се набляга на емоционалното лечение, защото емоциите са корените на всички болести. Специалистите по енергийна психология работят с енергийните медиани и краищата им, които са 14 на брой. Методът ТЕС води началото си от древните източни практики, но не се ползват игли, както е при акупунктурата, а се използват върховете на пръстите.

По какво енергийната психология се различава от традиционната и как се прилага - разказва терапевтът Димитрина Кръстева. Разглеждаме и въпроса за прилагането на енергийната психология като метод за лечение на болни от шизофрения.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени