Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Трите феи и спящата красавица” - премиера в ефира на програма „Христо Ботев”

БНР Новини
Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”.
Снимка: Булфото

В навечерието на Първи юни Българското национално радио поднася на своите най-малки слушатели музикален подарък. В следващите минути ще чуете най-новия ни студиен запис за деца - мюзикъла „Трите феи и спящата красавица” по приказката на Шарл Перо. Музиката и аранжиментът са от композитора Димитър Костанцалиев, текстът - на Теодора Попова, а режисурата е дело на Тодор Янкулов.
Мюзикълът бе поставен за първи път през месец май 2015 година на сцената на Младежкия театър „Николай Бинев” в София. Изпълнението на песните и актьорската игра са изцяло поверени на деца и това прави мюзикъла уникален. Отговорната роля да пеят и играят (а в сценичния вариант и да танцуват) е поверена на децата от вокално-театралната формация „Таласъмче” с художествен ръководител Димитър Костанцалиев.
Студийният запис на мюзикъла бе осъществен от екипи на студиен звукозапис на Българското национално радио - Емилян Петков, Димитър Василев, Георги Топорчев и Николай Пелитев.
Ако някои все още не вярват, че има феи, принцове и спящи красавици, че любовта побеждава и най-лошите магии - сега е моментът да бъдат разубедени: останете с нас, уважаеми слушатели, за да чуете историята за „Трите феи и спящата красавица”, разказана от детската музикално-театрална формация „Таласъмче”.

сряда, 31 май от 14.30 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!