Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Манчестър арестува 24-годишен мъж във връзка с атентата от 22 май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Манчестър арестува 24-годишен мъж във връзка с атентата на 22 май, когато самовзривилият се Салман Абеди причини смъртта на 22 души в края на концерта на Ариана Гранде. Американската поп-звезда междувременно пристигна в Манчестър за благотворителния концерт, който ще изнесе в неделя.

Полицията съобщи, че е арестувала заподозрения в тероризъм 24-годишен мъж в квартала Ръшолм, където се е подвизавал Салман Абеди и където по-рано бе открит автомобил, който атентаторът вероятно е използвал. Общо във воденото разследване досега бяха арестувани 17 души, като шестима от тях бяха освободени без да им бъдат повдигнати обвинения.

Американската поп-звезда Ариана Гранде пристигна в Манчестър в петък сутринта и изненадващо посети някои от ранените на предишния й концерт. Бащата на малката Лили, получила наранявания в гръбначния стълб, заяви след посещението на певицата в болницата, че дъщеря му е била буквално на „седмото небе“ от щастие.

Арина Гранде ще бъде придружена на сцената в неделя от цяла плеяда звезди, сред които Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Майли Сайръс, групите „Колдплей“ и „Тейк дат“. Събраните средства ще отидат за подпомагане на семействата на жертвите на атентата. Освен 50-те хиляди на крикет игрището на „Олд трафорд“ в Манчестър, милиони други ще могат да наблюдават концерта на живо по телевизията в повече от 50 държави по света.

Програма „Хоризонт“ на Българското национално радио ще излъчи пряко целия концерт, който започва в 21.00 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна