Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилват се атаките срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева

Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС

Подкрепилите избора на новия кмет на район "Младост" в столицата Десислава Иванчева оттеглиха доверието си от нея. Иванчева спечели подкрепата на жителите на района и бе избрана като лице на протеста срещу застрояването.

Сега според представители на инициативните комитети все не е предприета промяна на устройствените планове за по-малко застрояване в квартала, няма положително развитие по проектите, а в работата на Иванчева проличава и политическа намеса.

Според други граждански организации в отказа от подкрепа се крият инвеститорски интереси. Д-р Николай Георгиев от Обществения съвет "Дружба 2" посочи, че не може шепа хора да говорят от името на цял квартал, без никой да ги е овластил за това:

Аз съзирам и намесата на инвеститорите, които вече не могат да си разиграват коня и да строят навсякъде.

Общественият съвет "Дружба 2" продължава да подкрепя Иванчева.

Общинският съветник от Реформаторския блок Стефан Марков поиска оставката на районния кмет на "Младост" с мотива, че вотът на доверие към нея от страна на гражданите е изчерпан.

Друг общински съветник – Воислав Тодоров от Инициативния комитет "За Зелен "Младост", който е сред издигналите кандидатурата на Иванчева след оставката на предишния районен кмет след протести заради строителство в зелени площи и презастрояване, настоява за оптимизиране работата на кмета на "Младост". В последните месеци според Тодоров, хора на ключови длъжности в районната община са напуснали или освободени от Десислава Иванчева и работата на администрацията е блокирана.

Главният архитект на района и началникът на отдел "Екология" са в дългосрочни болнични вече месеци наред, двамата заместници на кмета са напуснали, други служители са освободени и така цялата районна администрация е "обезглавена", добавя Тодоров:

Районът не върви на добре. Районната администрация не заработва по-добре, дори напротив – ситуацията става все по-зле с всеки изминал ден. Госпожа Иванчева не прави нищо, за да защити каузите, за които беше избрана.

Според Нина Иванова, жител на квартала от гражданската инициатива "Заедно за Младост", Десислава Иванчева не е спазила предизборните си обещания.

Цялата тема в детайли е разгледана в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!