Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: БСП и президентът да поискат оставката на Пламен Узунов заради снимките в нацистка униформа

ГЕРБ настояха в декларация БСП и президентът да поискат оставката на съветника на президента Пламен Узунов. Причината - снимките, на които Узунов е облечен в хитлеристка униформа.

От парламентарната трибуна Тома Биков посочи, че оставката би доказала, че БСП имат единен стандарт към националсоциалистическата идеология:

След случая с Пламен Узунов и вялата реакция на БСП и президента Радев вече имаме двоен стандарт. Според този двоен стандарт към приближените до БСП и президента ще се проявява разбиране, ако са се шегували с хитлеристки символи, а за всички останали няма да се правят компромиси. Това е завръщане на максимата от социализма, според която всички сме равни, но някои са по-равни.

Биков припомни случая, при който премиерът отстрани от поста заместник-министър Пламен Тенев заради негова снимка с хитлеритски поздрав.

Президентът Румен Радев вече отхвърли твърденията за различен подход към подобни случаи. В четвъртък държавният глава заяви, че снимката на Узунов трябва да се приема като окарикатуряване на Хитлер и определи като манипулативни аргументите, с които се иска оставката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!