Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласът на Емил Димитров изписва „На нея с обич!“ в Античния театър в Пловдив

Актьорът Даниел Цочев продължава мисията си със спектакъл на ръба на Вечността

БНР Новини
Даниел Цочев
Снимка: БНР

„На нея с обич! Емил Димитров“ продължава да вълнува и да мокри страните с пречистващи сълзи. С онази вечна и небесна нега, която нахлува в клетките с космическа скорост, а иначе болезнено липсва в забързаното време на конфекцията от дух и материята.

Спектакъл на върха на Вечността. В ролята на Емил Димитров - актьорът Даниел Цочев. Дни, седмици, месеци наред той продължава да е част от невероятния Емил, да живее като него на различни сцени и пред различни публики, които излизат пречистени след всеки спектакъл.
Откриваме Даниел Цочев на сцената на Античния театър в Пловдив в ранната на утрин на влажния есенен ден, изпълнен със загадки, любов и мирис на цветове и листа… Дъждовните облаци са прогонени и е време спектакълът да възвести за себе си с гласа и душата на Емил Димитров. Звучат „Ако си дал“, „Писмо до мама“, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Ако можех да избирам, майчице“ и „Арлекино“… Чий е гласът? На Емил или на Даниел?

И тя през цялото време е там – на Нея… Актрисата Антония Малинова, която работи в Париж и се завръща у нас специално за тази роля.
Какво сподели в ефира на „Нашият ден“ Даниел Цочев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени