Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиян Бояджиев – за първите си спомени от Кукления театър, за родителите си и за музиката за най-малките

БНР Новини
Кристиян Бояджиев в 5 студио на БНР
Снимка: Кирчо Стоичков

В неделя, 17 декември, екипът на „Семейно радио“ гостува на Столичния куклен театър. Специален гост на предаването беше композиторът Кристиян Бояджиев. Неговият живот е свързан с този театър, благодарение на родителите му: Атанас и Лина Бояджиеви,които са се запознали тук. Кристиян си спомня за първите си моменти в кукления театър, за времето, когато музиката е била изпълнявана на живо от оркестър, за репетициите на майка му и баща му и допира със сцената. Неговата кариера принадлежи на музиката. Написал е много детски песни, композира театрална музика за деца и възрастни.




Актрисата Лина Бояджиева и композиторът Атанас Бояджиев в дома на Жана Стоянович.   Снимка: семеен архивЗавършил е теоретичния факултет на Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив през 1982 година. Кариерата му започва в Българската национална телевизия (БНТ), а след това продължава в Радиото, където работи и до днес. Автор и водещ е на предаванията : „Джаз клуб“, „Между барока и рока“, „Фонограф“ – авторска рубрика в „Артефир“ и други.
Любовта му към кукления театър винаги ще бъде голяма. Продължава да работи за него като създава музиката за пиесата „Кофичка с лопатка“, която се превръща в любима за детската публика. Залата е препълнена всеки път и билети за представленията се намират трудно.
Какво още ни разказа Кристиян за прекрасните си спомени и работата си при куклите, чуйте от разговора му с Ирина Вълчанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!