Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има начини за справяне с хиперкинетичния синдром при децата

Снимка: БГНЕС
Националната асоциация на ресурсните учители, чрез Национален институт за образование и приобщаващи практики организира обучение на тема: „Техники за работа с деца и ученици с хиперактивност и дефицит на вниманието“. Лектор е доц. Жана Атанасова от пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Обучението ще се проведе на19 януари, петък, от 09:30 часа, в сградата на регионалния център. Входът е свободен, но поради ограничения брой места, се иска предварителна регистрация. Каква е същността на обучението и към кого е насочено, ще научим от репортажа на Добромира Мицева.

Децата с хиперактивност и дефицит на вниманието представляват сериозно предизвикателство пред общообразователните детски градини и училища. Самите учители многократно са заявявали своята потребност да бъдат подпомогнати при работата им с тези деца. Затова обучението е насочено основно към учители, обясни Калоян Дамянов - директор на Регионален център за приобщаващо образование София-град.

Дамянов посочи, че ако успеем трайно да реорганизираме класното пространство, тогава значително бихме намалили и проявлението на хиперкинетичния синдром.

Още за същността на обучението - чуйте от репортажа на Добромира Мицева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна