Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с драматична победа над Макдоналд

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия  кръг на Откритото първенство  на Австралия по тенис. Българинът, който е полуфиналист в турнира от миналата година, постигна труден успех над квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ)  с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 за 3:25 часа.

Димитров не демонстрира най-добрия си тенис в големи периоди от мача, но все пак успя да преодолее съперника си. Макдоналд направи ранен пробив за 2:1, който се оказа достатъчен, за да спечели първия сет.

Във втората част най-добрият български тенисист взе подаването на съперника си за 4:2, а след нови два гейма изравни резултата. Димитров успя да измъкна третата част, въпреки че Макдоналд имаше преднина от 3:2 и 40:0. Българинът проби за 3:3, след което отново спечели подаването на американеца в десетия гейм.

Макензи Макдоналд се представи невероятно в мача, но доминираше изцяло в четвъртата част, в която не даде нито един гейм на Димитров. В решителния пети сет се игра без пробиви до 7:6 за Димитров. В 14-ия гейм българинът поведе с 30:0, след което имаше аванс от 40:30 и приключи срещата с първия си мачбол след форхенд в мрежата на американеца.

В третия кръг Димитров ще играе срещу Андрей Рубльов (Русия), който отстрани Маркос Багдатис (Кипър) с 6:4, 6:7(5), 6:4, 6:2 за малко повече от три часа.

20-годишният Андрей Рубльов е 32-и в световната ранглиста в момента. 188-сантиметровият московчанин има една титла в кариерата си, която спечели в Умаг (Хърватия) през миналия сезон. Двамата са играли само един път до момента. Рубльов победи Григор Димитров със 7:5, 7:6(3), 6:3 във втория кръг на Откритото първенство на САЩ през 2017 година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна