Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В САЩ разсекретиха още един документ от разследването на руско влияние в изборите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията по разузнаване в Камарата на представителите към американския Конгрес гласува единодушно да разсекрети документ на демократите. Той е в отговор на документ на републиканците, обвиняващ ФБР в прекрачване на правомощията при разследването за наличие на руско влияние в президентската надпревара от 2016-а.

Според демократите новата информация ще помогне на обществото да разбере, че в отправените обвинения от републиканците има изопачени данни и неточности. Целта сега е да се опровергаят обвиненията спрямо тези, които разследват наличието на контакти между екипа от кампанията на Доналд Тръмп и Русия.

По-рано президентът коментира, че документът на републиканците сваля съмненията за това, че е той е бил намесен, но подобно заключение беше критикувано и от представители на двете партии.

Тръмп има 5-дневен срок да реши дали да направи информацията публично достояние. От Белия дом посочиха, че Тръмп ще разгледа искането на демократите за публикуването по същия начин, както е разгледал предишното искане от републиканците.

Междувременно бившият стратег на президента Стив Банън се очаква да бъде разпитван днес по темата Русия. Банън има призовка да се яви пред Комисията по разузнаване към Камарата на представителите, но не е ясно дали ще присъства. Той трябваше да отговаря на въпроси миналата седмица, но интервюто с него беше отложено.

АП съобщава, че адвокатът на Банън е в преговори с Комисията и Белия дом, за да уточни дали клиентът му може да отговаря на въпроси относно времето си в администрацията на Тръмп.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна