Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орбан разходи с трамвай сръбската премиерка след подписване на 10 споразумения

Виктор Орбан и Ана Бърнабич в трамвай в Будапеща.
Снимка: Фейсбук на Виктор Орбан

Унгарският премиер Виктор Орбан подготви изненада на сръбска делегация начело с премиера Ана Бърнабич, като ги разходи със стар трамвай по улиците на Будапеща след подписването на 10 двустранни споразумения, предаде БТА.

След съвместно четвърто поред заседание на двете правителства в петък Орбан отведе с трамвай Ана Бърнабич и сръбските министри до мястото на обяда в тяхна чест.

Преди това в тяхно присъствие бяха подписани девет междудържавни споразумения и едно споразумение в частния сектор, съобщи ТАНЮГ.

Сред междудържавните са: изменения в споразумение за граничен контрол в пътния, водния и железопътния транспорт; споразумение за икономическо и техническо сътрудничество в инфраструктурните проекти; годишен план за сътрудничество и помощ в преговорите за членство на Сърбия в ЕС; споразумения за сътрудничество в преработвателната промишленост, в защитата на потребителите, в науката и образованието, в областта на заетостта, в изработването на военни карти, за сътрудничество на трезорите на двете страни.

Подписаното споразумението в частния сектор се отнася до основаване на съвместна частна компания за производство и преработка на малини в сръбския град Ариле.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна