Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха нарколаборатория в габровско село, четирима са задържани

4
Конфискувана дрога при операцията на габровската полиция
Снимка: МВР

Разкрита е лаборатория за производство на синтетични наркотици в габровско село, като при операцията са иззети метамфетамин, марихуана, прекурсори и са задържани трима мъже и една жена, съобщи МВР в четвъртък.

Служители на полицията в Габрово стартирали акцията на 12 февруари, като в частен имот в землището на с. Чукили криминалисти били задържали трима 30-годишни мъже от Габрово. Това станало след осъществен процес по производство на синтетична дрога при напускане на имота с лека кола. У тримата са намерени и иззети общо 189 грама метамфетамин, а водачът показал положителен тест за употреба на метамфетамин.

От имота полицаите иззели туби с химически вещества, необходими за производството на синтетични наркотици, колби, нивомери, помпи, термометри, защитни маски и облекла и др. Допълнително било установено, че единият от мъжете и 25-годишна жена от Габрово държат наркотици в жилището ѝ, като били открити и иззети 3,905 грама метамфетамин и 187 грама марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство, като двама от мъжете и жената са задържани с полицейска мярка за 24 часа, а третият - ползвател на частния имот, с прокурорско постановление е задържан за 72 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Най-четени