Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3-годишни близнаци от Пловдив са приети в болница със синини по тялото

| обновено на 20.02.18 в 15:59
Снимка: БГНЕС

Към момента няма повдигнато обвинение срещу 38-годишната майка на тригодишните близнаците от Пловдив, които вчера бяха приети в болница със синини по тялото, съобщиха от районната прокуратура. Майката на децата е арестувана, като се разследва дали върху децата е упражнявано насилие. След операция все още има опасност за живота на  момченцето, съобщи прокурор Атанас Илиев:

По данни на майката, гипсов орнамент, който е бил поставен над детското легълце, се е откачил от стената и е паднал, удряйки детето по главата. Ще установим съответно какви грижи е полагала майката, ще бъдат назначени медицински експертизи по отношение и на двете деца.

При постъпването на децата в здравното заведение обаче е направило впечатление, че и двете са със синини и недохранени. Майката, която ги е отглеждала сама, е задържана в ареста за 24 часа. Разследва се дали върху децата е било упражнено насилие.

Близнаците са приети по спешност вчера. По-сериозно пострадало е момченцето, заяви старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Пловдив:

Оказана му е спешна помощ. Детето си остава в тежко състояние. Другото дете няма травматични увреждания. То също е оставено под лекарско наблюдение.  


По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава. В момента жилището е запечатано, уведомени са Държавната агенция за закрила на детето и социалните служби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна