Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още е в кома момчето, което падна от третия етаж на Центъра за деца в Роман

Снимка: БГНЕС

Падналото момче от третия етаж на Центъра за деца в Роман все още е в кома. Това съобщи в интервю за предаването „Преди всички“ директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ във Враца Мария Търнавска.

Вчера следобед е извършена операция. Лекарите се бореха с мозъчния кръвоизлив, който е получило детето. На този етап няма промяна в състоянието му, добави тя.

Търнавска беше категорична, че детето не е бутнато от прозореца: Има видеокамери и записи, от които се вижда, че детето е влязло само в тоалетната. До него е имало представител на персонала на Центъра – детегледачката, която е чистела помещенията заедно с детето. Детето влиза в тоалетната, показва се за момент, за да огледа коридора, след което пада. Смятам, че не е опит за самоубийство, защото детето е с умерена умствена изостаналост, то е глухонямо. Не вярвам това дете да може да прецени дали иска да посегне на живота си. Според мен чисто любопитство или някакво лошо стечение на обстоятелствата са довели до падането на това дете от прозореца.

Директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ във Враца каза още, че прозорецът в тоалетната, от която момчето е паднало, не е бил обезопасен. Според нея вероятно управителят на Центъра ще предприеме мерки за дисциплинарни наказания по случая: Това, че прозорецът не е бил е безотговорно в някаква степен, защото именно едно такова нехайство доведе до този тежък инцидент. Вероятно управителят ще предприеме мерки, защото е в неговите правомощия да предприеме някакви дисциплинарни наказания.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени