Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Ранобудно петленце“ посрещаме пролетта

БНР Новини
Снимка: pixabay

В понеделник сутрин, на 19 март, една лястовичка ще се върне от Африка, за да ни разкаже за пътуването си до там и обратно. Приказката „Лястовичката“ започва точно в 7 без 10 сутринта, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.
Решихме да посрещнем пролетта с „Пролетна приказка“, написана от Магдалена Манчева, в която Марта решава да покани любимите си внучета – цветята на имен ден.

Някога в Япония живял много беден човек. Под стряхата на схлупената му къща една лястовица решила да свие гнездото си. Но един ден до него допълзял страшен змей… Какво се случило, ще разбере в сряда сутринта, на 21 март, от приказката „Химбо и лястовичката“.
Трябват ли им на щъркелите ботушки? Детската приказка, която избрахме да чуете този четвъртък, на 22 март, се казва „Щъркел с ботушки“.

Кой не е чувал за Хитър Петър? Но неговите истории са ни любими. В петък, на 23 март, се събудете с приказката „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“, от която ще научите, как Хитър Петър се сдобил със 100 жълтици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени