Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното турне на рок-операта "Исус Христос - суперзвезда" със спирка в София

Българската публика ще гледа оригиналния вариант на спектакъла

Тед Нийли влиза в ролята на Исус Христос хиляди пъти
Снимка: https://impressio.dir.bg

Световното турне на рок-операта "Исус Христос - суперзвезда" включва в маршрута си и три представления в София в Страстната седмица в зала 1 на НДК. Близо 50 години ни делят от премиерата на творбата на Андрю Лойд Уебър. Режисьорът и продуцент Живко Ботев разказа в предаването "Нещо повече", че българските зрители имат шанса да видят оригиналния спектакъл на може би най-популярното негово произведение - нещо, което по думите му се случва изключително рядко:

"Говорим вече за едно революционно мислене - не само като изкуство, но и като отношение към вярата. Това, което ще видят зрителите, е революционно."

В главната роля - на Исус Христос, е Тед Нийли, който влиза в този образ вече 50 години и е изпълнявал ролята вече хиляди пъти. Това е актьорът от филма на Норман Джуисън от 1971 година. 

"Той вече се е уеднаквил с характера на Спасителя, който изпълнява вече толкова години. Той е уникален човек. Днес получих и видеопослание до българските фенове, което от утре ще бъде тиражирано", допълни продуцентът. 

Има изключително надеждни млади хора, които искат да се потопят в безкрайния океан, наречен мюзикъл, и това става все по-модерно, твърди Живко Ботев, който открива в този факт мотив за своята дейност да популяризира този жанр: 

"Българският зрител вече свикна и се чувства уютно в салон, в който може да види три съвместими и перфектно хармонизирани изкуства - пеенето, актьорското майсторство и танца. Това го прави уникален жанра мюзикъл."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!