Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Заслужено спечелихме

Антони Здравков
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на младежкия ни футболен отбор до 21 години Антони Здравков бе доволен от победата над състава на Словения с 3:0 в европейска квалификация. Според него младите ни футболисти заслужено са стигнали до успеха:

"Не беше лесно. Словенците играха доста затворено. Те знаят как да играят в защита и как да действат на контраатака. Радвам се, че моите футболисти владееха топката на този тежък терен. Създадохме остри атаки с добро движение  и заслужено спечелихме. В първите мачове половината играчи ги нямаше. Сега, когато сме в пълен състав, отборът играе на много по-високо ниво. Компонентът, който ни даде предимство, е бързото движение на топката и смяната на местата на Десподов, на Вутов, на Краев.

С Кирил Десподов работим доста време заедно - знам му и силните, и слабите страни на характера. Когато преодолее слабите си страни, има нужната класа да играе голям футбол. Има самочувствие и когато го показва на терена, а не извън него, може да стигне далеч. Ако искаме да сме втори, не е проблем, че имаме само едно домакинство до края на квалификациите и то срещу лидера Франция. Трябва да побеждаваме, без значение къде играем", завърши Здравков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!