Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Кръстев: Да видим хубавото лице на футбола довечера

"Левски" и "Славия" в битка за Купата на България

Васил Колев: Очаквам вълнуващ сблъсък

Снимка: БГНЕС

„Проблемите с футболното хулиганство могат да се решат единствено със законова база и прилагането й. Насочването на вниманието към запалянковците като хората, които могат да решат подобни проблеми, замаскира решаването му“. Това коментира в предаването „Преди всички“ Васил Колев от Тръст "Синя България". Той е категоричен, че трябва да се направи разграничение между запалянковци и хулигани. Проблемът трябва да се посочи ясно – футболно хулиганство, и той не е свързан с клубни цветове, добави той.

„Инциденти като този с ранената служителка на полицията по време на мача „Левски“ – ЦСКА-София, насочват общественото внимание към тези проблеми. Време е вече те да се решават по кардинален начин“, коментира Колев. Според него за да се поддържа елитно ниво на футбола, трябва да има добър футбол и добри условия за зрителите. В противен случай ще се стигне до това - българският футбол генерално да загуби интереса на зрителите, смята той.

Тази вечер „Левски“ и „Славия“ се изправят един срещу друг във финална битка за Купата на България. Васил Колев очаква вълнуващ сблъсък:

„През тези години на дълго очакване на трофей нямаше дори един сезон, в който „Левски“ да не предизвика подобен интерес от привържениците си и те да не изкупят стадиона в мачовете – това държи „Левски“ жив“.

Колев подчерта, че голямата цел на „Левски“ са европейските турнири.

Николай Кръстев     Снимка: Ани ПетроваДа видим хубавото лице на футбола довечера, призова журналистът Николай Кръстев – главен редактор на списание „Спринт“.

„Иска ми се да погледнем на това, което ще се случи, от положителната му страна. Българският футбол е изтъкан от негативни емоции. Той живее с негативизма. Хубавите неща, които се надявам, че ще видим довечера, няма да бъдат никак малко. Със сигурност стадионът ще бъде пълен – има огромен интерес към мача. Един от двата отбора ще прекъсне една дълга негативна серия – за „Левски“ тази серия е от 11 години, а за „Славия“ е 22. Хубаво е, че в отбора на „Славия“ ще играят 11 българи“.

Кръстев посочи, че школата на „Славия“ работи: „Тази политика да залага на свои кадри е продиктувана от една страна от добре работещата школа, от друга – поради възможностите за по-малък бюджет“.

Мачът „Славия“ – „Левски“ е най-старото българско дерби. Този мач е на 103 години, каза още журналистът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна