Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приказки и легенди от далечна Африка

„Ранобудно петленце“ от 25 до 29 юни

БНР Новини
Снимка: pixabay

Имаме чудесна лятна изненада за всички вас, които обичате да слушате приказки! В „Ранобудно петленце“ от 25 до 29 юни сме Ви подготвили пет нови приказки. Четири от тях идват от слънчева Африка, а една от Азербайджан – държавата, разположена между Европа и Азия.

В понеделник, на 25 юни, ще разберете защо заекът Льок е най-умно животно в Африка от приказката „Заекът Льок и богът на тропическия лес“.

Във вторник, на 26 юни, ще ви разкажем историята за един вълшебен там-там, ако не знаете, така се наричат вид барабани в Африка.

В сряда, на 27 юни, очаквайте приказката за „Танцьорът Ценгор“, цар Андриампандраманенитра и неговата сладкогласна птица.

Приказката в четвъртък, 28 юни, идва от друга част на света – от Азербайджан. Тя е за „Умната Зарнияр“, която спасила мъжа си Мамед от един алчен шах и неговата учена котка.

В петък, на 29 юни, отново се връщаме в Африка, за да ви разкажем приказката за „Храбрият моряк и змеят Ндримоб“, с която ще кръстосаме Индийския океан и ще акустираме на бреговете на страната Инандоа.

Нашият сладкодумен разказвач е актрисата Добриела Попова. „Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна