Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителите от вокална група "Радиодеца" на БНР записаха нови песни

Снимка: Ани Петрова

Тази година вокална група "Радиодеца" ще стане на 28 години. Диригентът Илина Тодорова очаква нови деца през есента. Тя отчете още един успешен сезон за най-малките изпълнители на Българското национално радио:

"Ние имахме много голям концерт в края на април със съвсем нова програма. Трябва да направим студийни записи на песните. Между тях има песни, които са написани много отдавна, на Красимир Милетков "Жаба Жабурана", "Едно картофче" на Кирил Цибулка. Има песни, които децата много харесват, "Два разплакани микроба" на Борислава Танева и песни, които са от чужди автори, от филми. Това са, от филма "Цар Лъв" и "Книга за джунглата", също една песен, която е на Шал Рене - "От въд морето", която отдавна е в нашия репертоар, но сега успяхме да запишем."

За организатора Анета Танева е сбъдната мечта да работи в Българското национално радио, с вокална група "Радиодеца":

"Талантливи деца. Идват с голямо удоволствие на репетиции и страшно много се забавляваме заедно. Разучаваме нови песнички", казва любимката на радиодецата.

Доротея Петрова е продуцент "Детска музика" в БНР и записва талантливите деца. За един сезон над 40 солисти и състави от цяла България записват в Националното радио. Гласовете им се пазят във фонотеката на БНР

"Музиката съществува, когато звучи. Това, че тя се пази във фонотеката не е достатъчно да бъде жива и действителна", казва Доротея Петрова

интервю с Илина Тодорова, Доротея Петрова и Анета Танева чуйте в звуковия файл


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!