Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни надиграха Южна Корея

Снимка: БГНЕС

Волейболните национали записаха първа победа в последния си мач от Лигата на нациите, след като се наложиха с 3:2 (19:25, 25:22, 25:18, 22:25, 15:12) над Южна Корея в мач №3 от група 19 в Иран. Преди това българският тим допусна две загуби (от Иран с 1:3 гейма и от Германия с 2:3 гейма). България остана на 12-о място в общото класиране, което лиши националите от участие на финалите в турнира през юли във Франция. 

Селекционерът Пламен Константинов заложи на Светослав Гоцев, Розалин Пенчев, Николай Учиков, Георги Сеганов, Валентин Братоев, Красимир Георгиев - Владислав Иванов - либеро.

Срещата започна с предимство за корейците, които успяха да задържат преднината си до края на гейма и да поведат в мача. След това българите се съвзеха и спечелиха следващите два гейма, като демонстрираха доста по-добра игра. В четвъртата част играта на нерви беше спечелена от Корея, а мачът продължи в тайбрек. В него българите не срещанаха проблем и завършиха турнира в Иран с победа. 

Най-резултатен за успеха на България Розалин Пенчев и Валентин Братоев забиха по 21 точки, Светослав Гоцев се разписа с 12 точки, а Николй Учиков добави 10. 

За Южна Корея Сунг-Мин Моон отбеляза 15 точки. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!