Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зетят на Тръмп заяви, че САЩ може да лансират мирен план и без палестинския президент

Джаред Къшнър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белият дом ще представи скоро мирния план за израелско-палестинския конфликт, като може да го направи и без подкрепата на палестинския президент Махмуд Абас. Това заявява Джаред Къшнър, зет на американския президент Доналд Тръмп, в интервю за палестинския в. "Ал Кудс", цитирано от ДПА.

В интервюто си Къшнър отправя критики към Абас, заявявайки, че не е сигурен дали възрастният палестински президент има възможността и желанието да допринесе за окончателно сключване на споразумение.

Абас "обсъжда едни и същи точки от 25 години. През този период не е сключено никакво мирно споразумение", подчертава Къшнър, цитиран и от Франс прес.

Надеждата, че палестинците може да одобрят който и да е предложен от Съединените щати мирен план помръкна тази година, когато Вашингтон обяви, че ще премести посолството си в Ерусалим - град, който Израел и палестинците си оспорват.

Миналата седмица Къшнър и специалният американски представител за международните преговори Джейсън Грийнблат извършиха обиколка в Близкия изток, за да обсъдят американските мирни инициативи. Те не се срещнаха с палестински представители.

Информацията е на БТА.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна