Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Иванчева остава в ареста

| обновено на 27.06.18 в 18:38
Десислава Иванчева
Снимка: БГНЕС


Временно отстранената от поста "кмет" на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши  Специализираният наказателен Иванчева иска по-лека мярка за неотклонение по здравословни причини.

Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева поиска от Специализирания наказателен съд по-лека мярка за неотклонение.

Причината е влошеното здравословно състояние на Иванчева, която заедно с другата задържана по корупционната афера в Община "Младост" – бившата заместник-кметица Биляна Петрова, от няколко дни е в болницата на затвора.

Макар искането да е внесено в понеделник, Специализираният наказателен съд насрочи заседанието си за днес заради молбата на Десислава Иванчева преди това да се запознае с материалите по разследването.

Иванчева е под стража от 17-и април по обвинение, че с уволнената в съдебната зала преди време нейна заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров са принудили бизнесменът Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, за да получи разрешение за  строеж в "Младост". От вчера до днес Иванчева получи от съда специалното разрешение да чете новите доказателства по делото. Затова и заседанието все още не е започнало. Това е нейна стратегия, която прилага и при предишни мерки, които е обсъждал съда. Те бяха свързани с отстраняването ѝ от поста, когато се възползваше, за да чете приоритетно специалните разузнавателни средства. Иначе това е първата молба на Десислава Иванчева за по-лека мярка за неотклонение по здравословни причини. Пак с такъв мотив преди време отказ да излезе на свобода получи Петко Дюлгеров. Другата седмица опит да направи по-лека мярката си за неотклонение щяла да направи и Биляна Петрова, която беше заместничка на Десислава Иванчева.

От звуковия файл можете да чуете обобщение по темата на Силвия Великова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна