Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Държавата ще осигури пари за инфраструктурата на Индустриална зона "Загоре"

Снимка: Пресцентър община Стара Загора

94 проекта за близо 90 милиона лева са одобрени до момента за Старозагорска област по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" по настоящия многогодишен евробюджет. Това съобщи в Стара Загора министърът на икономиката Емил Караниколов при представянето на нова процедура "Насърчаване на предприемачеството".

Министърът увери, че държавата е готова да осигури средства за изграждане на инфраструктурата на Индустриална зона "Загоре".

През последната година са сключени 712 нови договора за финансиране на стойност 600 млн. лева по ОП "Иновации и конкурентоспособност". Извършените плащания към бизнеса и публичните бенефициенти са над 362 млн. лева, съобщи при откриване на срещата с бизнеса в региона министър Катаниколов. Той обяви и старта на процедурата "Насърчаване на предприемачеството".

"Над 67 млн. лева са осигурени от бюджета на ОП "Иновации и конкурентоспособност". Тези средства ще стигнат за над 350 новосъздадени дружества", уточни той.

По-късно на кратък брифинг министър Караниколов потвърди готовността на държавата за осигуряване на средства за изграждане на инфраструктурата на бъдещата Индустриална зона "Загоре":

"Сега имаме точно среща с кмета, с когото ще уточним параметрите на финансиране. Ще направя всичко възможно до две седмици парите да са в дружеството. Вече има инвеститорски интерес към зоната в Стара Загора", увери министърът. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени