Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев за поисканата му оставка: „Това е работата на опозицията“

Валентин Радев откри днес обновената сграда на Районното управление в Берковица
Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира поисканата му вчера от БСП оставка с думите: "Това е работата на опозицията". Левицата поиска оставките на вътрешния и на земеделския министър заради начина, по който властите реагират на проблема с чумата по животните в Странджа. Днес министър Радев посочи защо полицейски сили са били изпратени в Странджа:

„Ние сме там в изпълнение на това, което са ни възложили или поне са поискали от нас, съгласно закона, от БАБХ и Министерството на земеделието, така че не виждам за какво става дума тук, но опозицията са решили това да правят и така го правят“.

Министърът на вътрешните работи каза това по време на днешното си посещение в община Монтана, където се срещна с кметове от района. С тях е обсъдено осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места:

„Тая обратна информация, която премиерът иска от мене, да получаваме какво става с битовата престъпност по места, какво е усещането, какво мислят кметовете за усилията, които направихме МВР, за тези 1300 човека, които назначихме и да има полицай във всяко населено място или преразпределение на ресурсите така, че кметовете и гражданите най-вече да усещат, че ние сме там и намалява битовата престъпност“, заяви Валентин Радев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени