Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста тримата молдовци, задържани за взрив на банкомат в Стара Загора

Окръжният съд в Стара Загора наложи най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата молдовски граждани, задържани за взривения през миналата седмица банкомат в старозагорския кв. "Железник". В съдебната зала стана ясно, че двама от задържаните са направили пред разследващите пълни признания за извършено престъпление и са потвърдили съпричастността си към още един взривен банкомат - в Казанлък. Към техните самопризнания в съда днес се присъедини и третият задържан.

Повдигнатите обвинения срещу тримата молдовски граждани са за това, че на 27 септември тази година в Стара Загора, в съучастие помежду си като съизвършители, са взривили банкомат, отнели са голяма сума пари – над 60 хил. лева и са нанесли материални щети на магазина, където е било монтирано устройството.

В съдебната зала 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 22-годишният Дионис Коджукаро се явиха със служебни защитници. По време на заседанието стана ясно, че двама от тях -  Василе Морару и Александър Хаджи, са направили самопризнания и са потвърдили, че са участвали във взривяването на още един банкомат. Те са изразили желание да съдействат на разследването, поради което адвокатите им поискаха да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест или освобождаване под парична гаранция.

Сред като разбра за самопризнанията, за съпричастен към извършеното престъпление се призна и 22-годишният Дионис Коджукаро. Пред съда и тримата заявиха, че разбират грешката си, много съжаляват за направеното и помолиха да се върнат при семействата си.

Съдът счете, че трябва да бъдат оставени в ареста, защото могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението на Окръжния съд в Стара Загора може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна