Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Ангелов спечели рали България

Мирослав Ангелов спечели рали България
Снимка: БГНЕС

Екипажът на "Мегапорт Рейсинг" Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Шкода Фабия R5) стана третият български екип, след тези на Димитър Илиев/Янаки Янакиев и Крум Дончев/Стойков Вълчев, който спечели победата в най-престижното от българските автомобилни състезания. Тази година обаче участваха само родни екипажи.

Ангелов и Сивов, които бяха лидери на шампионата от началото на годината, завършиха на върха на класирането в 49-ото рали България, изпреварвайки с над 5.5 минути оказалия се на второто място екипаж на шампионите от миналата година Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Марина Мото Спорт, Пежо 208 R2).

Тази победа донесе първа титла в генералното класиране на шампионата на страната за 2018 година за екипажа на "Мегапорт Рейсинг", а с нея и първото място в надпреварата на тимовете, която клубът си осигури още с финала на Стари столици.

Екипажът спечели четири от петте кръга - ралитата в Твърдица, Сливен, Шумен и България, а в чужбина - рали Сърбия, претърпя единствената загуба заради катастрофа в предпоследната отсечка.

От средата на юли до момента нито за момент Ангелов/Сивов не позволиха на друг екипаж да оглави класирането в първенството, като от общо 48 специални етапа той спечели 40, допускайки по 2 пъти да бъде победен от Григор Григоров (Григоров рейсинг), Йордан Атанасов (АРТ Рейсинг) и по веднъж от Калин Бенчев (Дунав Рейсинг), Димитър Илиев (БАМС) и Тихомир Стратиев (Марина Моторспорт).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени