Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алек Болдуин призова да бъде свалено правителството на Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският актьор Алек Болдуин призова американците да свалят правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише USA Today. По време на вечеря, организирана от Демократическата партия в навечерието на изборите за Сенат и Конгрес, Болдуин заяви, че изборите са легитимният начин това правителство да бъде свалено.

Бившият съпруг на Ким Бейсинджър, който, освен с участието си в десетки филми, е известен и активната си гражданска позиция, каза още, че републиканците водят политика на разрушение, а не на съзидание.

„Неголяма група хора, сега на власт, (...) ни докара обвинения за нарушаване на правата на човека от цял свят. Тази кохорта краде пари от федералната хазна и ги превежда директно на банковите сметки на своите поддръжници“, заявява Болдуин, цитиран от USA Today.

Според Болдуин републиканците надигат глава, когато става дума за насилие и оръжия, плюят на целия свят, не желаят да променят остарялата енергийна политика и не дават на хората с цвят на кожата, различен от белия, даже надежда, че може да бъдат решени проблемите им.

60-годишният Болдуин, добил известност с ролите си във филми като „На лов за „Червения октомври“, „Код „Меркурий“, „Нотинг Хил“, напоследък се радва на голяма популярност, пародирайки президента Тръмп в шоуто Saturday Night Live.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна